Θέλω να ανοίξω τυροπιτάδικο
Το τυροπιτάδικο αποτελεί μια επιχείρηση που μπορεί να συσταθεί με χαμηλό κόστος και να αποφέρει ικανοποιητικό κέρδος. Τα μηχανήματα που χρειάζεται είναι σχετικά λίγα ενώ το μαγαζί μπορεί να είναι και σχετικά μικρό. Το βασικό είναι να βρέθει το κατάλληλο σημείο, που αυτό θα γίνει με μια σωστή μελέτη και έρευνα της περιοχής, καθώς και τα προιόντα και οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν να είναι τέτοιες έτσι ώστε να ικανοποιούν τα γούστα των πελατών. Ιδανικά σημεία για ένα τυροπιτάδικο είναι σε κεντρικά σημεία, κοντά σε σχολεία ή πανεπιστήμια, σε υπηρεσίες ή εταιρίες, ακόμα και σε στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς. Το ενοίκιο του καταστήματος θα χρειαστεί να είναι χαμηλό διότι αποτελεί πάγιο έξοδο κάθε μήνα. Ενώ η διαμόρφωση ενός όμορφα διακοσμημένου χώρου με χρώματα, με ένα ιδιαίτερο ύφος και η επιλογή του σωστού ονόματος ως τίτλο, θα έβαζε τις σωστές βάσεις για να εδραιωθεί σωστά η συγκεκριμένη επιχείρηση.
Ο εξοπλισμός ενός τυροπιτάδικου
Τα βασικά μηχανήματα εξοπλισμού για ένα τυροπιτάδικο είναι ο φούρνος ψησίματος και η βιτρίνα προβολής. Ως φούρνο συνηθίζεται να επιλέγουμε έναν αερόθερμο για γρήγορο και ομοιόμορφο ψήσιμο, αλλά και για οικονομία στην κατανάλωση. Ως βιτρίνα προβολής, επιλέγουμε μια τυροπιτιέρα επιτραπέζια ή τυροπιτιέρα επιδαπέδια, όπου εκθέτουμε όλα τα προιόντα ζύμης που διαθέτουμε. Στα τυροπιτάδικα συνηθίζεται να προσφέρεται και καφές, οπότε στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται το ερμάριο του καφέ, με την εσπρεσσομηχανή και την φραπιέρα, καθώς και μηχάνημα πορτοκαλοστίφτη για την παραγωγή φυσικού χυμού πορτοκαλιού. Στην περίπτωση που επιθυμούμε να έχουμε και κρύα προιόντα, όπως τόστ και σάντουιτς, ένα ψυγείο σαλατών θα ήταν η ιδανική λύση.
Ιδέες για να πετύχει ένα τυροπιτάδικο
Η επιτυχία ενός καταστήματος δεν οφείλετε όμως μόνο στην σωστή του θέση. Μια σειρά από ενέργειες είναι αυτές που θα δώσουν ώθηση και στην δική σας επαγγελματική δραστηριότητα. Μερικές από αυτές είναι η ποικιλία στα είδη αλλά και στην κατασκευή τους. Μια χειροποίητη τυρόπιτα σαφώς έχει πολλά υπέρ μπροστά σε μια τυποιημένη, και αν ο πελάτης δεί ακόμα την διαδικασία ανοίγματος του φύλλου σίγουρα θα πεισθεί για τα ωφέλη μιας χειροποίητης έναντι του εμπορίου. Θα χρειαστεί να δώσετε μεγάλη βαρύτητα στην καθαριότητα του καταστήματος, όπου σε καθημερινή βάση πρέπει να γίνεται καθαρισμός στον εξοπλισμό και σε όλα τα σημεία του καταστήματος. Η σωστή μελέτη και ο σχεδιασμός του καταστήματος πρέπει να γίνει σε συνάρτηση του μηχανικού και της εταιρίας εξοπλισμού, έτσι ώστε να πετυχαίνεται η μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα και να τηρούνται όλες οι αρχές του υγειονομικού. Τέλος το φιλικό προσωπικό και η καλή διάθεση προς τους πελάτες θα πρέπει να είναι πάντα ως βασικός παράγοντας έτσι ώστε ακόμα και ο πιο απαιτητικός πελάτης να μείνει ευχαριστημένος.
Δείτε όλα τα ήδη που χρειάζεται ένα τυροπιτάδικο από την SERKO ARARAT.