Σχεδιασμός κατασκευή & ανακαίνιση εστιατορίων
Η Ελλάδα που είναι μια καθαρά τουριστική χώρα και η βιομηχανία της είναι ο τουρισμός, διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό εστιατορίων restaurants για την καλύψει τις ανάγκες τόσο των κατοίκων της αλλά περισσότερο των τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Εστιατόρια όλων των προτιμήσεων υπάρχουν σε όλες τα σημεία της Ελλάδας, από τις μεγάλες πόλεις έως τα μικρά χωριά τα οποία διαθέτουν εξαιρετικές επιλογές για να καλύψουν τα γούστα όλων των πελατών.
Η επιλογή του καταστήματος
Σχετικά με το πώς θα επιλέξετε το κατάστημα υπάρχουν οι παρακάτω οδηγίες. Το σημείο του καταστήματος θα ήταν καλό να είναι σε εμφανές σημείο, να έχει εύκολη πρόσβαση ο πελάτης και αν είναι εφικτό να υπάρχει και χώρος στάθμευσης. Το κατάστημα θα πρέπει να διαθέτει τα απαραίτητα τετραγωνικά για τον χώρο της κουζίνας όπου θα γίνεται η παρασκευή των φαγητών καθώς και τον χώρο της σάλας όπου θα τοποθετηθούν τα τραπέζια για τους πελάτες. Πρωτού επιλέξουμε το κατάστημα πρέπει με τον μηχανικό να ελέξουμε εάν μπορούμε να τοποθετήσουμε τα κανάλια του απορροφητήρα και με τι τρόπο μπορούν αυτά να ανέβουν μέχρι το ψηλότερο σημείο εάν βρισκόμαστε σε πολυκατοικία & να ελέξουμε εάν τηρούνται όλες οι αρχές για να γίνει το συγκεκριμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ο χώρος του παρασκευαστηρίου & της κουζίνας ενός εστιατορίου
Το σημαντικότερο τμήμα ενός εστιατορίου είναι η κουζίνα του. Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω σε ένα εστιατόριο. Πρέπει να προσέχουμε και να καθαρίζουμε το εστιατόριο μας όπως ακριβώς λειτουργούμε και στο σπίτι μας. Θα χρειαστεί να τηρούνται όλες οι αρχές του υγειονομικού και ο επαγγελματικός εξοπλισμός να τήρει όλες τις προδιαγραφές για να είναι η κουζίνα του εστιατορίου λειτουργική. Ο εξοπλισμός που θα χρειαστεί είναι επαγγελματικά ψυγεία συντήρησης & κατάψυξης, ανοξείδωτες κατασκευές όπως ερμάρια, πάγκοι εργασίας & λάντζα με λιποσυλλέκτη & ποδοβαλβίδα, καθώς και όλα τα μηχανήματα ψησίματος, όπως φούρνος, εστίες ψησίματος, γκρίλ & φριτέζα. Όλα τα μηχανήματα για την σωστή επάνδρωση του επαγγελματικού εξοπλισμού μπορείτε να τα βρείτε στην εταιρία SERKO ARARAT επιλέγοντας
Ο χώρος της σάλας του εστιατορίου
Η σάλα κάθε εστιατορίου αποτελεί την βιτρίνα του καταστήματος. Η καθαριότητα πρέπει να είναι το σημαντικότερο που θα πρέπει να τηρεί ο ιδιοκτήτης κάθε εστιατορίου. Τα τραπέζια & οι καρέκλες πρέπει να είναι τοποθετημένα σε τέτοια διάταξη έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και να μην εμποδίζουν τους πελάτες κατά την παραμονή τους. Ο χώρος της σάλας πρέπει να είναι σωστά σχεδιασμένος έτσι ώστε να υπάρχει λειτουργικόητα και η διακόσμηση να είναι φιλική προς τους πελάτες έτσι ώστε να νιώθουν όμορφα όση διάρκεια γευματίζουν στο εστιατόριο.
Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον επαγγελματικό εξοπλισμό ενός εστιατορίου μπορείτε να μας καλέσετε στο 2109717778