Οργάνωση & υλοποίηση κάβας
Μία πολύ καλή και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά τα τελευταία χρόνια είναι αυτή του κρασιού, αφού το ενδιαφέρον του κοινού τόσο των Ελλήνων όσο και των τουριστών αυξάνεται συνεχώς. Η κάβα είναι μια σχετικά ασφαλής επένδυση, η οποία δεν απαιτεί πολλά χρήματα για τον εξοπλισμό και την επίπλωση του καταστήματος αλλά κυρίως για τις ετικέτες των κρασιών και γενικά τα προϊόντα που θα προσφέρονται, ώστε να γίνει μια δυναμική αρχή που θα συγκεντρώσει υψηλού επιπέδου πελατεία. Αν θέλετε κι εσείς να ανοίξετε τη δική σας κάβα, τότε αυτά είναι τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέξετε κατά την υλοποίηση του εγχειρήματος.
Προϊόντα
Η κάβα είναι ένα κλασικό παράδειγμα επιχείρησης που τη διαφορά δεν την κάνει τόσο ο χώρος όσο τα προϊόντα. Είναι κομβικής σημασίας να ψάξετε πολύ τις ετικέτες των κρασιών που θα πουλάτε και να συνεργαστείτε με μικρούς προμηθευτές, οι οποίοι θα σας δίνουν και κρασιά από μικρές καλλιέργειες, ώστε να ξεχωρίσετε στην αγορά και να συγκεντρώσετε τους οινογνώστες εκτός από την περιστασιακή πελατεία που έχει κάθε κάβα. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από εσάς και το επιχειρηματικό σας πλάνο πόσο θέλετε να εξειδικευθείτε και πού θέλετε να δώσετε βάρος. Ορισμένες κάβες έχουν μόνο κρασιά και μάλιστα πολύ ψαγμένα, τα οποία τα συνδυάζουν και με την πώληση τυριών και αλλαντικών αλλά και κάποιων γλυκών, που ταιριάζουν στη γεύση τους, ενώ κάποιες άλλες προτιμούν να έχουν ποικιλία και πωλούν εκτός από κρασιά και άλλα ποτά, λικέρ, αναψυκτικά και ξηρούς καρπούς.
Επίπλωση
Για την επίπλωση και τη διακόσμηση της επιχείρησης, αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι η σωστή παρουσίαση των κρασιών, ώστε να δημιουργείται μια ευχάριστη και άνετη ατμόσφαιρα, όπου ο πελάτης θα μπορεί να εξυπηρετηθεί εύκολα. Απαραίτητες είναι οι ραφιέρες για κρασιά, όμως μη διστάσετε να δώσετε περισσότερη προσοχή σε ορισμένα προϊόντα τοποθετώντας τα σε περίοπτη θέση. Πάγκοι και τραπέζια εκθεμάτων είναι ιδανικά για μια τέτοια, πιο εξατομικευμένη παρουσίαση σε ορισμένες ετικέτες που το αξίζουν και θα λειτουργήσουν ως κράχτες.
Επιπλέον εξοπλισμός
Εκτός από την επίπλωση, ανάλογα με τα προϊόντα που θα πουλάτε θα χρειαστείτε και τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Ειδικά επαγγελματικά ψυγεία - συντηρητές κρασιών είναι απαραίτητα για κρασιά που συντηρούνται στην ψύξη, ενώ οι ψυχόμενες βιτρίνες - πάγκοι είναι το σημείο, στο οποίο θα παρουσιάσετε τα τυριά και τα αλλαντικά που τυχόν θα έχετε. Διαφορετικά ψυγεία θα είναι απαραίτητα στην περίπτωση που η κάβα πουλάει και αναψυκτικά, αφού αυτά πρέπει σαφώς να βρίσκονται σε διακριτό σημείο του καταστήματος, για να μη χάσει αυτό τον χαρακτήρα του. Οι ραφιέρες - ξηροκαρπιέρες ολοκληρώνουν τον εξοπλισμό που χρειάζεται μια κάβα, εφόσον προσφέρει και ξηρούς καρπούς.
Πατήστε εδώ για να δείτε τον εξοπλισμό κάβας αλλά και ολοκληρωμένα πακέτα, για να ξεκινήσετε τη δικιά σας επιχείρηση στις χαμηλότερες τιμές αλλά στην υψηλότερη ποιότητα!