Ιδέες για ιχθυοπωλείο & Τι χρειάζεται ένα ιχθυοπωλείο
Το ιχθυοπωλείο είναι μία από τις πιο ανερχόμενες μορφές επιχειρήσεων, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευελιξία και μπορεί να συνδυαστεί με διάφορες λειτουργίες. Ο βασικός εξοπλισμός ενός ιχθυοπωλείου αποτελείται από τις συσκευές ψύξης και κατάψυξης που συνδέονται με την ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και είναι η σημαντικότερη δαπάνη, αν θέλετε να ανοίξετε ψαράδικο. Κατά τα άλλα, ως επιχείρηση το ιχθυοπωλείο δεν απαιτεί μεγάλη επένδυση, ενώ είναι αρκετά εύκολο να υλοποιήσετε διάφορες ιδέες, για να προσελκύσετε ακόμα μεγαλύτερη πελατεία.
Εξοπλισμός ψύξης και κατάψυξης
Σε ένα ιχθυοπωλείο, ο εξοπλισμός ψύξης και κατάψυξης παίζει το βασικότερο ρόλο, ώστε να προσφέρετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Για τα ψάρια ημέρας, θα χρειαστείτε ψυχόμενες βιτρίνες, που εκτός από τη συντήρηση συμβάλλουν και στην ολοκληρωμένη παρουσίαση των προϊόντων. Επίσης, θα χρειαστείτε και ψυγείο-ψαριέρα για τη συντήρηση των προϊόντων, καθώς και επαγγελματικό καταψύκτη για τα προϊόντα μακράς συντήρησης, όπως ορισμένα θαλασσινά. Για τους καταψύκτες, συνήθως επιλέγονται θάλαμοι ή μπαούλα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης και τον όγκο των ψαριών.
Λειτουργικός εξοπλισμός ιχθυοπωλείου
Εκτός από τον εξοπλισμό ψύξης και κατάψυξης, σε ένα ιχθυοπωλείο απαιτούνται και ορισμένες ακόμα συσκευές για την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος. Καταρχάς, θα χρειαστείτε μηχανή παγοτρίμματος, ώστε να παράγετε μόνοι σας ανά πάσα στιγμή τον πάγο που χρειάζεστε στα ερμάρια. Στο λειτουργικό εξοπλισμό ιχθυοπωλείου ανήκουν και οι παραγουλιάστρες και οι μηχανές ξελεπιάσματος που κάνουν το καθάρισμα των ψαριών εύκολη και γρήγορη υπόθεση για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών. Τέλος, απαραίτητη είναι μια ηλεκτρονική ζυγαριά για τη ζύγιση των προϊόντων, η οποία είναι συνδεδεμένη με ετικετέζα, ώστε να εκτυπώνεται αμέσως η ετικέτα με την τιμή και το βάρος του εμπορεύματος.
Παρουσίαση προϊόντων
Για την παρουσίαση των ψαριών και των λοιπών προϊόντων, εκτός από τις ψυχόμενες βιτρίνες, απαιτούνται ερμάρια, ψαριέρες και πάγκοι από ανοξείδωτη κατασκευή και αποχέτευση. Η διαρρύθμιση του εξοπλισμού εξαρτάται από το χώρο του ιχθυοπωλείου. Γενικά, οι πάγκοι και τα ερμάρια τοποθετούνται στους τοίχους, ενώ αν υπάρχει διαθέσιμο εμβαδόν καλό είναι να υπάρχει ένας κεντρικός πάγκος στο μέσον του χώρου που έχει για παράδειγμα τα ψάρια ημέρας.
Ψήσιμο των ψαριών
Μια ιδέα που κερδίζει ολοένα έδαφος είναι ο συνδυασμός επιχείρησης που πουλάει τρόφιμα με εστιατόριο. Η αυξανόμενη ανάγκη για φρέσκα προϊόντα που μαγειρεύονται επί τόπου και σερβίρονται σε χαμηλές τιμές έχει οδηγήσει πολλά ιχθυοπωλεία να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να διαλέξουν το ψάρι που θέλουν και να το φάνε μετά το ψήσιμό του. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε το βασικό εξοπλισμό ενός εστιατορίου. Αυτός περιλαμβάνει, εκτός από την επίπλωση που μπορεί να είναι υποτυπώδης, και μαγειρικά σκεύη καθώς και μηχανήματα παρασκευής φαγητού, δηλαδή φριτέζα, εστία, φούρνο και σχαριέρα-γκριλιέρα. Πατήστε εδώ, για να δείτε αναλυτικά όλο τον εξοπλισμό ιχθυοπωλείου μαζί με τις τρέχουσες προσφορές. Για επιπλέον ιδέες σχετικά με τον εξοπλισμό εστιατορίου και ταβέρνας, πατήστε εδώ.