Ο απαραίτητος επαγγελματικός εξοπλισμός για κάθε είδος επιχείρησης
Η επιλογή του επαγγελματικού εξοπλισμού που θα χρειαστεί η επιχείρησή σας είναι ένα βήμα σημαντικό για τη σωστή λειτουργία της αλλά ταυτόχρονα και ένα βήμα αγχωτικό, ειδικά για τον επιχειρηματία που είναι νέος στη μαζική εστίαση και δεν έχει ιδέα από πού πρέπει να ξεκινήσει και πώς να κάνει συνετές κινήσεις. Το πρώτο, λοιπόν, που πρέπει να κάνετε είναι να ενημερωθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο για τις ανάγκες της νέας σας επιχείρησης, να μάθετε τι ακριβώς θα χρειαστείτε ανάλογα και το κοινό, στο οποίο στοχεύετε, και με όπλο τη γνώση να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, δηλαδή στη διαλογή των μηχανημάτων και την ανεύρεση των καλύτερων τόσο από άποψης ποιότητας όσο και τιμής. Αυτές είναι, λοιπόν, οι μηχανές επαγγελματικού εξοπλισμού που θα χρειαστείτε για την επιχείρηση που έχετε στα σκαριά.
| Πιτσαρία - εστιατόριοΓια την πιτσαρία ή το εστιατόριό σας οι βασικότερες συσκευές σχετίζονται με δύο κατηγορίες επαγγελματικού εξοπλισμού: αφενός την παρασκευή και αφετέρου την διατήρηση ζεστών των φαγητών. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν συσκευές, όπως μίξερ, πολτοποιητές, εστίες και μηχανήματα ψησίματος, βραστήρες, φούρνοι και κουζίνες, ενώ στη δεύτερη ανήκουν οι θερμαινόμενες βιτρίνες, οι βιτρίνες προβολής και παρουσίασης των φαγητών και τα μπαιν μαρί. Αν, μάλιστα, ως πιτσαρία κάνετε και delivery, θα πρέπει να προμηθευτείτε τις ειδικές τσάντες που κρατούν ζεστή την πίτσα, μέχρι να παραδοθεί στον προορισμό της. ΑναψυκτήριοΓια το αναψυκτήριό σας θα χρειαστείτε εκτός από τις θερμαινόμενες βιτρίνες και ψυχόμενες βιτρίνες και επαγγελματικά ψυγεία-βιτρίνες όπου θα διατηρείτε τα τοστ και τις σαλάτες. Επιπλέον, απαραίτητα είναι μηχανήματα για τα συχνότερα προϊόντα που αγοράζει κανείς από ένα αναψυκτήριο, όπως μηχανές για καφέ, παγωτομηχανές καθώς και μηχανήματα χυμών. |
| ΖαχαροπλαστείοΣτο ζαχαροπλαστείο εκτός από την παρουσίαση των γλυκών, για την οποία θα χρειαστείτε επαγγελματικά ψυγεία και ψυχόμενες βιτρίνες, μεγάλο ρόλο παίζει η προετοιμασία των γλυκών. Μηχανές για σαντιγί, παγωτομηχανές, λουκουμαδομηχανές, μίξερ ζαχαροπλαστικής και ταχυζυμωτήρια είναι απαραίτητα για να δημιουργήσετε γευστικά γλυκά που θα προσελκύσουν πελάτες. |
| Ψητοπωλείο - σουβλατζίδικοΤο ψητοπωλείο έχει τις ανάγκες ενός εστιατορίου σε επαγγελματικό εξοπλισμό, όμως επιπλέον χρειάζεται αρνιέρες, σουβλιέρες, γκριλ, ψηστιέρες, καρβουνιέρες, γύρους, μηχανές κοπής και μαχαίρια κρέατος καθώς και κοτοπουλιέρες. |
| ΞενοδοχείοΤο ξενοδοχείο είναι μία πολλαπλή επιχείρηση που μπορεί ταυτοχρόνως να λειτουργεί και ως εστιατόριο, οπότε προφανώς θα χρειαστεί τον επαγγελματικό εξοπλισμό των εστιατορίων. Παράλληλα, για τις αμιγώς ανάγκες του το ξενοδοχείο θα χρειαστεί πλυντήρια ρούχων, καρότσια μεταφοράς σεντονιών και πετσετών, μπουφέδες και salad bars αλλά και διανεμητές δημητριακών και χυμών, βραστήρες, κανάτες και μηχανές καφέ για το πρωινό. |
ΚρεοπωλείοΑν η επιχείρησή σας είναι κρεοπωλείο, θα χρειαστείτε ακονιστήρια μαχαιριών, απολυμαντές, αποστειρωτές, γεμιστικά, εντομοπαγίδες, μηχανές αλλαντικών, πριόνια κοπής καταψυγμένων, ζυμωτήρια κρεατοειδών, επαγγελματικά ψυγεία- καταψύκτες, κρεατομηχανές, σνιτσελομηχανές, στεγνωτήρια, πάγκους κοπής, φορμαριστικά μπιφτεκιών και επεξεργαστές τυριών. | |
ΙχθυοπωλείοΣτο ιχθυοπωλείο είναι πολύ βασική η διατήρηση των ψαριών, οπότε θα πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσετε σε επαγγελματικά ψυγεία με μεγάλη αποδοτικότητα, καταψύκτες αλλά και μηχανές παγοτρίματος, το οποίο θα τοποθετείται πάνω σε ερμάρια παρουσίασης των ψαριών. Παραγουλιάστρες και πριονοκορδέλες είναι επίσης βασικά μηχανήματα. | |