Όταν το ερμάριο του καφέ γίνεται πλέον ένα απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του barista
Το γνωστό σε όλους ανοξείδωτο ερμάριο, πλέον διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε επαγγελματικού χώρου παραγωγής καφέ και ροφημάτων. Κατασκευάζεται στις διαστάσεις που αναλογούν στον χώρο του κάθε καταστήματος και προσαρμόζονται πάνω σε αυτό τα εξτρά στοιχεία που το καθιστούν πλέον ένα σύνθετο ερμάριο του καφέ
Τα βασικά εξτρά στοιχεία είναι μία ανοξείδωτη γούρνα σε στρογγυλή συνήθως μορφή στην οποία γίνεται το γρήγορο πλύσιμο και ξέπλυμα του σέικερ από τον καφέ. Κάτω από την γούρνα τοποθετείται ψύκτης νερού για την παραγωγή κρύου νερού που χρησιμοποιείται για τον φραπέ. Έτσι στην συγκεκριμένη γούρνα τοποθετείται από τον υδραυλικό μια βρύση για την παροχή του φυσικού νερού και μία δεύτερη βρύση, η αυτόματη του ψύκτη για την παροχή του κρύου νερού. Όταν τοποθετηθεί ψύκτης νερού ιδανική είναι η τοποθέτηση ανοξείδωτης πόρτας με περσίδες για τον σωστό αερισμό και κατ΄επέκταση της σωστής λειτουργίας του ψύκτη. Το τμήμα αυτό του ερμαρίου συνήθως δεν έχει πλάτη ανοξείδωτη για την διευκόλυνση των υδραυλικών εγκαταστάσεων.
Το επόμενο βασικό στοιχείο του ερμαρίου του καφέ είναι το ανοξείδωτο συρτάρι του καφέ το οποίο χρησιμοποιείται για το χτύπημα του κλείστρου της μηχανής του καφέ. Κάτω από το συρτάρι του καφέ τοποθετείτε το αμπάρι (ανοξείδωτος φάκελος) που είναι ένα ανοξείδωτο δοχείο και χρησιμοποιείται για τα απορρίμματα στο οποίο προσαρμόζεται συνήθως μια σακούλα.
Στο υπόλοιπο τμήμα του ερμαρίου του καφέ προσαρμόζονται συνήθως ένα ή δύο ανοξείδωτα πορτάκια με ράφι όπου χρησιμοποιείται το σημείο αυτό ως αποθηκευτικός χώρος των ειδών του καφέ και σε άλλες περιπτώσεις και αναλόγως τις ανάγκες και τις διαστάσεις μπορεί να τοποθετηθεί μια παγομηχανή παραγωγής πάγου για το τμήμα του καφέ ή σε άλλες περιπτώσεις ένα ψυγείο συντήρηση back bar το οποίο χρησιμοποιείται για το γάλα, το αφρόγαλα και τα είδη του καφέ που θέλουν ψύξη.
Τα ερμάρια του καφέ που κατασκευάζονται από την εταιρία επαγγελματικού εξοπλισμού SERKO ARARAT στο πίσω μέρος φέρουν κενό τμήμα 10 εκατοστών. Δηλαδή εάν το πλάτος του ερμαρίου είναι 70 εκατοστά, δημιουργείται το σώμα 60 εκατοστά και τα υπόλοιπα 10 μένουν ως κενό έτσι ώστε να ταξιδεύουν στην πλάτη του ερμαρίου όλες οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές γραμμές χωρίς να πρέπει να σκαφτεί ο τοίχος του καταστήματος στο σημείο που θα τοποθετηθεί. Τέλος στην πίσω πλευρά το καπάκι του ανοξείδωτου ερμαρίου φέρει σήκωμα προς τα πάνω έτσι ώστε το πλακάκι να έρθει και να τοποθετηθεί πάνω στο σήκωμα για να μην περνάει νερό και κανένα στοιχείο βρωμιάς κατά την διάρκεια της εργασίας.
Στην επιφάνεια του ερμαρίου του καφέ μπορείτε να τοποθετήσετε και σύμφωνα με την σειρά που σας εξυπηρετεί την μηχανή του καφέ παραγωγής εσπρεσσο, τον μύλο αλέσεως του καφέ, την φραπιέρα, τον στίφτης πορτοκαλιών, το μπλέντερ και οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα χρειάζεστε για την παραγωγή του καφέ και των ροφημάτων του συγκεκριμένου καταστήματος.